Eelis Paukku

Lakimies

OTT, KTM, TkK
Luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja

Eelis on koulutukseltaan oikeustieteen tohtori ja tekniikan kandidaatti.  Hän on toiminut lakitoimisto KPF:n lakimiehenä ja toimitusjohtajana yhtiön perustamisesta alkaen. Hän on kirjoittanut työnsä ohella väitöskirjan ja tieteellisiä artikkeleita, joka käsittelee valtiontukia ja jonka teemat liittyvät kauppaoikeuteen, ympäristöoikeuteen ja EU-oikeuteen. Eelis väitteli tammikuussa 24.1.2020  Suomen historian nuorimmaksi oikeustieteen tohtoriksi. Eeliksen muu tutkimus käsittelee erilaisten sääntelykeinojen vaikutusta taloudellisten toimintojen yleistymiseen sekä tilintarkastusoikeutta. Eeliksen muusta tutkimuksesta voit lukea tarkemmin tästä.

Tämän lisäksi Eelis on opettanut Lapin yliopistolla vero-oikeutta, ympäristöoikeutta sekä perhe- ja jäämistöoikeutta. Eelis suorittaa työnsä ohella DI-tutkintoa tuotantotaloudesta ja on suorittanut KTM-tutkinnon laskentatoimesta. Hän on työskennellyt aiemmin tilintarkastustehtävissä, ympäristöalan konsultoinnin parissa sekä verotukseen liittyvissä tehtävissä.

Eeliksen merkittävimmät referenssitapaukset ovat ympäristöoikeudesta. Hän on toiminut vastuuhenkilönä erilaisissa selvitystöissä, hankintaoikaisuasioissa ja ympäristölupa-asioissa, joissa suurin toimeksiantaja on ollut pörssiyhtiö Fortum Oyj. Eeliksellä on myös muita hoidettuja referenssitoimeksiantoja, joiden arvot mitataan kymmenissä miljoonissa. Referenssiasiakkaat ovat arvostaneet erityisesti Eeliksen kykyä tehdä juridiikkaa liiketoiminnan näkökulma edellä sekä kykyä ymmärtää tekniikkaa ja taloudellisia näkökulmia. 

Eeliksen muut vahvuudet ovat hänen koulutuksensa vuoksi erityisesti erilaissa liikejuridiikkaan liittyvissä tehtävissä, kuten yrityskaupoissa, rahoitusasioissa ja yritysten välisissä sopimuksissa. Työkokemuksensa vuoksi hän on vahvoilla myös vero- ja kirjanpito-oikeudessa. Eelis toimii myös Suomen Lakimiesliiton oikeuspoliittisen valiokunnan jäsenenä. 

  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
Yhteystiedot

Puh. 044 9755 196

eelis.paukku@kpflaki.com

© 2018 KPF GROUP OY

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram