Eelis Paukku

Lakimies

OTT, KTM, DI
Luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja

Eelis on koulutukseltaan oikeustieteen tohtori, kauppatieteen maisteri ja diplomi-insinööri.  Hän on toiminut lakitoimisto KPF:n lakimiehenä ja toimitusjohtajana yhtiön perustamisesta alkaen. Hän on kirjoittanut työnsä ohella väitöskirjan, joka käsittelee valtiontukia ja jonka teemat liittyvät kauppaoikeuteen, ympäristöoikeuteen ja EU-oikeuteen, sekä oikeustieteellisiä artikkeleita. Eelis väitteli tammikuussa 24.1.2020 Suomen historian nuorimmaksi oikeustieteen tohtoriksi. Väitöskirjan jälkeistä tutkimusta Eeliksellä on yli kymmenen vertaisarvioidun julkaisun verran. Nämä julkaisut käsittelevät ympäristöoikeutta, vero-oikeutta, kauppaoikeutta ja oikeustaloustiedettä. Eeliksen muusta tutkimuksesta voit lukea tarkemmin täältä.

Lisäksi Eelis on opettanut Lapin yliopistolla vero-oikeutta, ympäristöoikeutta sekä perhe- ja jäämistöoikeutta. Eelis on suorittanut diplomi-insinöörin tutkinnon tuotantotaloudesta sekä kauppatieteen maisterin tutkinnon laskentatoimesta. Hän on työskennellyt aiemmin tilintarkastustehtävissä, ympäristöalan konsultoinnin parissa sekä verotukseen liittyvissä tehtävissä.

Eeliksen merkittävimmät referenssitapaukset ovat ympäristöoikeudesta. Hän on toiminut vastuuhenkilönä erilaisissa selvitystöissä, hankintaoikaisuasioissa ja ympäristölupa-asioissa, joissa suurin toimeksiantaja on ollut pörssiyhtiö Fortum Oyj. Eeliksellä on myös muita hoidettuja referenssitoimeksiantoja, joiden yhteenlasketut arvot mitataan kymmenissä miljoonissa. Referenssiasiakkaat ovat arvostaneet erityisesti Eeliksen kykyä tehdä juridiikkaa liiketoiminnan näkökulma edellä sekä kykyä ymmärtää tekniikkaa ja taloudellisia näkökulmia. 

Eeliksen muut vahvuudet ovat hänen koulutustaustansa vuoksi erityisesti erilaisissa liikejuridiikkaan liittyvissä tehtävissä, kuten yrityskaupoissa, rahoitusasioissa ja yritysten välisissä sopimuksissa. Työkokemuksensa vuoksi hän on vahvoilla myös vero- ja kirjanpito-oikeudessa. Järjestötoiminnassa Eelis on toiminut Suomen lakimiesliiton oikeuspoliittisen valiokunnan jäsenenä sekä Tekniikan akateemisten valiokuntien opiskelijaedustajana . Eeliksen harrastuksena on urheiluoikeuden lisäksi varsinainen urheilu, ja hän onkin suorittanut mustan vyön kahdessa kamppailulajissa ja kilpaillut judossa SM-tasolla. 
 

  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
Yhteystiedot

Puh. 044 9755 196

eelis.paukku@kpflaki.com

© 2018 KPF GROUP OY

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram